SE ALLE MESSETILBUD

Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 R LM WR II Lyssterk normalzoom Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 R LM WR II Lyssterk normalzoom Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 R LM WR II Lyssterk normalzoom Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 R LM WR II Lyssterk normalzoom

Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 R LM WR II

Lyssterk normalzoom

Varenr: 147378
15 999,-
-+
Ikke på butikklager for øyeblikket
Send meg mail når varen er på lager
BeskrivelseTilbehørAlternativer
Beskrivelse

 

Ved å kombinere høy oppløsning i et kompakt format, setter FUJINON XF16-55mmF2.8 R LM WR II en ny standard for høyytelses-zoomobjektiver i X-serien og erstatter sin populære forgjenger.

Det nye objektivet utvider et allerede omfattende utvalg av objektiver i X-serien ytterligere med lanseringen av det nye kompakte zoomobjektivet, FUJINON XF16-55mmF2.8 R LM WR II. Objektivet dekker et zoomområde på 24-84mm (35mm-format) og fanger gjennom hele zoomområdet de 40,2MP som du finner i en rekke forskjellige kameraer i X-serien i dag, for eksempel den nye X-T50 samt X-T5 og X-H2.

Takket være en svært kompakt konstruksjon har objektivet en vekt på kun 410 gram, noe som gjør objektivet 37% lettere enn forgjengeren, dette til tross for stor blenderåpning på f/2.8 gjennom hele zoomområdet. Til tross for den lette vekten har objektivet kunnet utstyres med en lineær fokusmotor (LM) som driver linseelementene stille og raskt på kun 0,02 sekunder, samt med høy presisjon som opprettholder oppløsningskraften på alle fokusavstander. Nærgrensen er på 0,21x forstørrelse ved 55mm, noe som betyr at du kommer så nært som 30cm fra motivet, noe som gjør det til et allsidig objektiv i kombinasjon med den værbestandige konstruksjonen.

For å gjøre objektivet enda mer allsidig for filmfotografen har det blitt utstyrt med en bryter for å koble fra trinnene på blenderringen. Dette betyr at du får jevne og sømløse overganger når du er opp eller ned under videofilming.

FUJINON XF16-55mmF2.8 R LM WR II er robust bygget og designet for omfattende utendørsbruk, selv i utfordrende værforhold og temperaturer ned til -10 grader. Linsen er utstyrt med 12 gummipakninger for å holde fukt og støv ute. Frontlinseelementet har et vannavvisende fluorbelegg som er mindre utsatt for flekker og lett å rengjøre.

Det optiske designet består av totalt 16 linseelementer i 11 grupper, som inkluderer fire asfæriske linseelementer som minimerer sfærisk aberrasjon og gir bildene høy skarphet fra midtpunkt og ut til kanten, en super ED og tre ED-linseelementer motvirker kromatisk aberrasjon (fargebrytningsfeil) som ellers kunne oppfattes som forstyrrende med motiver med høy kontrast. En forbedret ultrapresisjonsteknologi i produksjonen av de asfæriske linseelementene gir en jevnere og mer tiltalende bokeh sammenlignet med forgjengeren. Blenderåpningen har 11 lameller, som er med på å gi myk og fin tegning av motivdeler som er ute av fokus. Blenderåpningen kan styres enten med kameraets inngangshjul eller med en dedikert blenderring på objektivet, nå også med glidebryter for trinnløs blenderjustering.


Spesifikasjoner:

  • Brennvidde: 16-55mm (tilsv. 24-84mm i 35mm-formatet)
  • Lysstyrke: f/2.8
  • Minste blender:22
  • Filterdiameter: 72mm
  • Nærgrense:30cm (fra sensoren)
  • Maksimal forstørrelse:0.21x
  • Antall blenderlameller: 11 (runde)
  • Lengde: 9.5cm
  • Vekt: 410gram
  • Øvrig: Værbeskyttet konstruksjon (WR). Autofokus med lineær motor (LM). Intern zoom. Kontroll for trinnløs blenderjustering
Tilbehør
Alternativer